Наришкін, якого не пустили в Швейцарію: Вони зрадили своєму нейтралітету

Швейцарія, парламент якої повідомив напередодні про скасування візиту спікера Держдуми Сергія Наришкіна в вересні, зрадила своєму принципу нейтралітету під зовнішнім тиском. Таку думку висловив журналістам сам спікер нижньої палати парламенту РФ

У Держдумі жалкують, що Швейцарія "пішла в хвості у непродуктивної політики", - повідомляє ІТАР-ТАРС.

Наришкін розповів, що вчора дізнався про пропозицію свого швейцарського колеги - спікера парламенту - перенести раніше заплановану нашу зустріч у рамках заходів, присвячених двохсотріччю встановлення дипломатичних відносин між Росією і Швейцарією.

"Мені, безумовно, щиро шкода, що буде упущений такий хороший символічний привід для проведення зустрічей, офіційних переговорів з питань розвитку двостороннього співробітництва між нашими країнами, в тому числі на міжпарламентському рівні, - зізнався голова Держдуми. - Шкода ще й тому, що саме такі міжпарламентські контакти важливі зараз, коли в Європі існує надлишкова, я б сказав, напруженість ".

"Відомий у світі принцип швейцарського нейтралітету, на мій погляд, дозволяє завжди займати спокійну об'єктивну позицію і вислуховувати всі точки зору щодо складних проблем", - продовжив Наришкін. Він вважає, що "в даному випадку, очевидно, наші швейцарські колеги змушені були зрадити цим принципом, відчуваючи зовнішній тиск".