Представники Червоного Хреста в Старобільську приймають українську гуманітарку для Донбасу, - Геращенко

Частина української гуманітарної допомоги вже розвантажена на складах в Старобільську на Луганщині, представники Червоного Хреста беруть вантаж

Про це повідомила уповноважений президента з урегулювання ситуації на сході України Ірина Геращенко на своїй сторінці у «Фейсбуці».

«Зараз розвантажена третина вантажівок. Червоний Хрест починає згідно опису приймати вантаж і діяти по своєму графіку передачі гуманітарки», - повідомила вона.

«Склади в Старобільську повністю забиті українською гуманітаркою. Департамент надзвичайних ситуацій пропонує частину вантажу, який ще в машинах, вивантажити на складах в Лисичанську і Сєвєродонецьку. Також пропонують з муки спекти хліб на місцевих хлібозаводах і доставляти вже хліб. Харківська колона вже розвантажена, дніпропетровська - чекає розвантажки, київська колона ще в дорозі», - розповіла Геращенко.

Серед гуманітарного вантажу, переданого з різних областей України жителям Донбасу, їжа, предмети гігієни, ліки та інші речі першої необхідності.

«Українці зібрали тим, хто став заручниками терористів, найкраще - відбірну картоплю, чудові овочі, якісні крупи і консерви, муку. В гуманітарці є і миючі засоби, памперси, предмети гігієни, ліки першої необхідності. Україна в змозі сама забезпечити українців харчами - головне, щоб "антифашисти і ввічливі люди" не заважали», - наголосила Геращенко.