Терористи ведуть запеклі бої, намагаючись відбити траси, що забезпечують зв'язок Донецька та Луганська

У зоні АТО продовжуються бойові зіткнення в районах міст Донецьк, Луганськ, Горлівка, Первомайськ, Шахтарськ (Молодецьке), Торез, Попасна, Красний Луч, Іловайськ

Про це повідомив на своїй сторінці у "Фейсбуці"  керівник Центру воєнно-політичних досліджень, член групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук, пише Еспресо.TV.

На підступах до Луганська українські війська завдали вогневих ударів по позиціях бойовиків, знищивши живу силу і техніку противника.

Бойовики проводять контратаки відразу по декількох напрямках. Особливо запеклі бої терористи ведуть з метою відновлення контролю над «перерізаними» ділянками стратегічно важливих трас Н21 (в районі Шахтарська) і М-04 (в районі населених пунктів Новосвітлівка і Хрящувате), які забезпечують зв'язок Донецька та Луганська з рештою територіями, контрольованими бойовиками.

Вогневий контроль силами АТО ділянки траси М-04 поблизу Луганська робить неможливою доставку в цей населений пункт «гуманітарної допомоги» з Росії, в разі, якщо РФ вирішиться незаконно завозити її за контрольованою бойовиками території, грубо проігнорувавши вимоги Червоного Хреста, Україна та міжнародної спільноти. Цим викликані вимоги Москви українській владі припинити бойові дії в даному районі. Залишається незрозумілим, на якій підставі Київ повинен виконувати ці вимоги.

Тривають обстріли позицій сил АТО. Зокрема, вночі були обстріляні позиції в районі населених пунктів Березове, Іллінка, Гребля.