"Нафтогаз" скоро почне шукати інвесторів для української ГТС

«Нафтогаз України» незабаром почне переговори про залучення інвесторів до управління ГТС

Про це повідомляє УНИАН з посиланням на прес-службу "Нафтогазу".

Найбільший державний енергохолдинг «Нафтогаз України» має намір найближчим часом почати офіційні переговори з зацікавленими компаніями з ЄС і США щодо їх участі в управлінні українською газотранспортною системою, йдеться в повідомленні компанії.

«Підписання відповідної угоди можливо тільки після його погодження Верховною Радою України», - також повідомляють в «Нафтогазу».

«Прийняття цього законопроекту - це важливий крок, який дозволить зменшити ризики транзиту газу територією України, що виникли через загострення українсько-російських відносин», - цитує прес-служба главу НАК «Нафтогаз України» Андрія Коболева.  

Нагадаємо, вчора Рада підтримала реформу української ГТС. В пояснювальній записці до законопроекту сказано, що прийняття цього документа дозволить здійснити реформування НАК "Нафтогаз України" і підвищити економічну ефективність нафтогазової галузі України, яка буде відповідати вимогам законодавства ЄС у зв'язку з приєднанням України до договору про заснування Енергетичного співтовариства та сприятиме посиленню енергетичної незалежності Україна.