Відходячи з Вуглегірська, терористи застосовували тактику спаленої землі, - прес-центр АТО

Мешканці нещодавно звільненого міста Вуглегірськ поступово переходять до мирного життя. Після поневірянь, перебування у постійному страху перед обстрілами з боку терористів, люди нарешті змогли вийти з погребів та подвалів своїх будинків

Як розповіли місцеві жителі, свої позиції терористи облаштували прямо на подвір’ях власних будинків та поряд з багатоповерхівками у центі міста. Для їх будівництва вони використовували рабську працю громадян, йдеться у повідомленні прес-центру АТО.

Там були і танки та важке озброєння. Але коли українські військові почали атакувати, їхня оборона луснула, як гнилий горіх. Тож, відходячи, вони почали застосовувати тактику спаленої землі. Як свідчення будівля місцевої школи, у стінах якої зіяють дві діри від попадання артилерійських снарядів.

«Місцеві, ще досі відчувають страх перед людьми у військових одностроях. Адже декілька днів пекла під час терористичної агонії та місяці російської пропаганди не пройшли не помітно. При зустрічі з нашими військовими дехто як мантру повторював, що артилерійські обстріли здійснювало українське військо, що наші солдати стріляли по беззбройних мирних громадянах. На будь-яке пояснення вони знову і знову повторяли практично одну і ту ж фразу. Все ж переважна більшість, це прості нажахані люди, які втомилися від війни та щиро вірять, що з приходом наших вояків життя в їх містечку перейде у спокійне мирне русло», - розповіли в прес-центрі АТО.

Звісно роботи з відновлення інфраструктури міста тільки починаються і її буде чимало. Перш за все місцеві мешканці просять відновити школу, адже не за горами перше вересня.

Практично відразу до місцевих продовольчих магазинів почали завозити свіжий хліб та інші продукти. Відновили водопостачання а незабаром у оселях городян з’явиться і світло. 

Фото: Аркадій Радківський