"Телефонні мінери" зменшили скарбницю столиці на 7 млн грн.

За 7 місяців 2014 року до столичної міліції надійшло понад 230 анонімних повідомлень про замінування різноманітних об’єктів у Києві

Про це повідомляє сайт Головного управління МВС у Києві.

"У рамках кримінальних проваджень, вісьмом особам вже оголошено про підозру. Окрім цього ще низку осіб встановлено, вживаються заходи для їх затримання", - йдеться в повідомленні.

У міліції додали, що "мінують"  зловмисники владні, державні, судові установи, магазини, станції метро, вокзали та школи.

"Кожне повідомлення відпрацьовується в повному обсязі. Перевірка об’єкта триває близько трьох годин. Призупиняється діяльність установи, люди з приміщення, як правило, евакуюються", - відзначили в міліції.

Аби перевірити наявність вибухонебезпечних предметів, до місця слідують приблизно 7 машин, близько 30 представників різних служб. Витрати на кожне відпрацювання складають понад 30 тисяч гривень. Таким чином, витрати на відпрацювання 230 викликів становлять щонайменше 7 мільйонів гривень.

У міліції наголошують, що телефонним "мінерам" загрожує штраф або позбавлення волі на строк до 8 років.

Крім того, хуліган оплачує всі витрати, пов'язані з виїздом. А якщо було "заміновано" торгівельне підприємство - то і можливі збитки.

Столична міліція звертається до киян та гостей столиці, з проханням не панікувати.

"На сьогоднішній день у київської міліції достатньо сил та засобів, аби забезпечити відпрацювання кожного такого повідомлення в повному обсязі, не залежно від їх кількості", - запевнили правоохоронці.