Експерт: Митрополит Онуфрій може спровокувати ще один розкол української церкви

Новообраний предстоятель Української православної церкви Московського Патріархату, митрополит Онуфрій може спровокувати ще один розкол в українській церкві

Про це в ефірі Еспресо.TV повідомив релігійний аналітик Анатолій Бабинський.

Він нагадав, що наразі українська церква розділена на три юрисдикції. «Є певні загрози, що може бути ще одне розділення», - зазначив Бабинський.

На його думку, на зміну риторики Онуфрія, яка співзвучна риториці патріарха Московського Кирила, не варто.

«Це людина, яка не здатна вже змінюватися, її формування закінчилося. Йому майже 70 років. Більшу частину життя він провів в якості монаха. Тривалий час служив в Троїце-Сергієвому монастирі у Москві. Це найконсервативніший центр Московського патріархату», - зазначив експерт.

Він додав, що будучи  місцеблюстителем УПЦ він не звик прислухатися до порад зі сторони, а також «знав свою правду».

«Він (Онуфрій, - ред.) вів себе досить закрито, він знав свою правду і її тримався. Він не надто враховував побажання та поради, які надавали з боку. Він жив автономно від усіх», - сказав експерт.

Бабінський додав, що Онуфрію доведеться стикнутися з гострими питаннями до церкви і вести широкий діалог з суспільством.

Нагадаємо, 17 серпня в Києво-Печерській Лаврі відбулася інтронізація митрополита Онуфрія. Тепер він офіційно став главою Української православної церкви Московського патріархату.