У Онуфрія закликають бойовиків скласти зброю

Українська православна церква свідома свого громадянського обов'язку примирювати людей з Богом та один з одним і закликає всіх, хто незаконно взяв до рук зброю, скласти її

Про це заявив на прес-конференції голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ МП, протоієрей Георгій (Коваленко), передає Еспресо.TV з посиланням на «Укрінформ».

"Сьогодні на території України тривають військові дії. Кожного дня ми чуємо про жертви як серед українських військових так і серед мирного населення Донецької та Луганської областей. Закликаємо всіх, хто незаконно взяв до рук зброю, скласти її та шукати шляхів мирного вирішення конфлікту», - наголосив церковнослужитель.

«Місія церкви полягає в примиренні людей з Богом та один з одним. Тобто позиція УПЦ - це позиція церкви народу України. І як громадяни України ми свідомі свого громадянського обов'язку", - заявив протоієрей Георгій.

Нагадаємо, 17 серпня в Києво-Печерській Лаврі відбулася інтронізація митрополита Онуфрія. Тепер він офіційно став главою Української православної церкви Московського патріархату.

Читайте також Чому Московський патріархат вирішив відібрати Крим у росіян