В НАТО закликають готуватися до війни з "зеленими чоловічками"

Головнокомандувач об'єднаними силами НАТО в Європі Філіп Брідлав закликав країни Північноатлантичного альянсу готуватися воювати з так званими "зеленими чоловічками

Про це генерал заявив в інтерв'ю німецькій газеті Die Welt am Sonntag, коментуючи ситуацію в східній Україні, передає Еспресо.TV з посиланням на Іnopressa.ru.

"Для країн НАТО важливо бути готовими до бойових сутичок з так званими" зеленими чоловічками "- збройними військовими без будь-яких знаків розрізнення, які порушують спокій, захоплюють адміністративні будівлі, підбурюють населення, навчають сепаратистів, проводять військовий інструктаж і тим самим сприяють серйозної дестабілізації в країні", - сказав Брідлав.

Він зазначив, що щодня спостерігаються інтенсивні пересування військової техніки, військ на кордоні Росії і України, а також здійснюється фінансування терористів.

«Крім того, в східній Україні дуже активні нерегулярні російські війська. Ми не знаємо точно, скільки їх, але вони дуже активні", - додав генерал.

Він впевнений, що наразі головною проблемою НАТО є новий гібридний спосіб ведення бойових дій.

"Наша нова стурбованість - гібридне ведення війни за допомогою дипломатії, пропаганди, військових та економіки. Росія використовує всі ці елементи міжнародної політики для вчинення переворотів в інших державах", - відзначає Брідлав.

При цьому він не виключає, що аналогічна ситуація може скластися в інших країнах Східної Європи. "І це слід враховувати при навчанні поліції і армії", - зазначив Брідлав.