Через санкції Путіна Нідерланди втратять 300 млн євро

Нідерландський бізнес втратить близько 300 млн євро прибутку через санкції, які ввела Росія стосовно західних постачальників продуктів

Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на нові дані Статистичного управління Нідерландів. 

За інформацією агентства, в 2013 р Нідерланди поставили в Росію фруктів, овочів і молочних продуктів на 500 млн євро. Виручка від цього експорту генерувала близько 300 млн євро прибутку для нідерландських компаній, яку вони тепер, швидше за все, не отримають. 

Раніше Статистичне управління Нідерландів опублікувало дані, згідно з якими російські санкції безпосередньо вплинуть тільки на 0,1% загального експорту країни, що склав в 2013 р 433 млрд євро. Обсяг експорту до Росії за той же період склав 7 млрд євро, або близько 2% від загального обсягу експорту. За цим показником Росія посідає одинадцяте місце в списку країн - покупців товарів з Нідерландів. 

Товари, які потрапили під санкції в грошовому вираженні, агентство оцінило в 527 млрд євро, більшу частину з яких склали молочні продукти - 257 млрд євро. Агентство відзначає, що в самих Нідерландах виробляється близько 60% сільгосппродуктів, що поставляються до Росії, інша частина реекспортується.