Ми повинні змиритися, що такі у нас на Донбасі громадяни, - Калниш

Головний редактор інтернет-видання "Апостроф" Валерій Калниш говорить, що не можна списати проросійську позицію мешканців Донабасу тільки на інформаційний вакуум

Про це він сказав у ефірі Еспресо.TV

Журналіст прокоментував інтерв'ю з переселенцями, яке записав його колега Олексій Мацука. На відео жінки з Горлівки під час їх обіду в Артемівську розповіли, що їх сини і чоловіки стоять на блокпостах, що мешканці Донбасу хотіли федерації у складі України, але Турчинов їх не почув і прислав війська. 

"Я кожен раз, коли дивлюся подібні кадри: з одного боку я обурений категорично, тому що люди виявилися в безпеці, їх прихистили, а вони продовжують "плювати в обличчя" тим, хто надав їм підтримку", - сказав Калниш.

Він вважає, що не варто таку позицію списувати лише на інформаційний вакум, у якому довгий час знаходився регіон. 

"Ось можна списати на інформаційний вакуум і це було б самозаспокоєння. Ніяк по-іншому окрім як пояснювати, що тут не стріляють, тут немає "бандерівців" - іншого способу немає, щоб змінити їхнє ставлення", - додав він. 

Журналіст вважає, що ці люди знаходяться у стані великого страху, а тому не можуть контролювати себе. Відтак, українці повинні змиритися з такими громадянами на сході країни. 

"Адже цими людьми в масі своїй рухає страх. Ми повинні змиритися, що такі у нас громадяни - у нас інших немає. Це ті люди, з якими нам жити, навіть якщо це нам не подобається. Ми повинні прийняти їх у тому різноманітті. Мені незрозуміло чому ці "шори" з очей не можуть впасти?", - зазначив Калниш.