У Авакова прогнозують, що Іловайськ і Ясинувату звільнять сьогодні-завтра

На даний момент сили АТО ведуть бої в Іловайську і Ясинуватій (Донецька область), і вже сьогодні-завтра ці міста будуть звільнені від терористів

Про це в ефірі Еспресо.TV  заявив радник глави МВС України Зорян Шкіряк, який повернувся з зони АТО.

За його інформацією, наразіпідрозділи Нацгвардіі, спецбатальйону МВС "Донбас", "Азов", "Дніпро" та 93-ї моторизованої бригади ЗСУ контролюють дві третини Іловайська. "Відпрацьовується адміністративна частина міста та висотки, де можуть приховуватися терористи, зокрема, бойовики ДНР, снайперські групи та диверсанти ГРУ", - поінформував Шкіряк.

Він також повідомив, що вночі з боку Донецька терористи планували направити в Іловайськ "підкріплення" з членів донецької організованої злочинної банди "Оплот", у складі двох ватажівок з бойовиками.

Однак бійці батальйону "Донбас" оперативно відреагували і знищили значну групу бандитів, інші змушені були втікати.

Після втечі бойовикі сполучення з Донецьком було заблоковане підрозділами АТО.

«Сьогодні-завтра Іловайськ буде повністю звільнений. Те ж саме можна сказати про Ясинувату, де триває «зачистка». Маємо сподівання, що вона також буде звільнена», - зазначив радник міністра.

Нагадаємо, вчора батальйоном "Донбас", окремою ротою батальйону "Дніпро", 2-м заводом "Азову" та силами ЗСУ увійшли в місто Іловайськ. За словами командира батальйону "Донбас" Семена Семенченка, сили АТО контролюютьприблизно 2/3 частини Іловайська.

Сьогодні стало відомо, що в бою за Іловайськ Семенченко отримав осколкові поранення.