Автора стріт-арту про ДНР жорстоко катували в полоні

Бойовики випустили художника, але знову викрали на наступний же день

Донецького художника з арт-групи "Мурзилка" Сергія Захарова, якого озброєні терористи викрали 5 серпня, відпустили з полону в неділю, 17 серпня, однак наступного дня знову затримали, пише Еспресо.TV з посиланням на ТСН.

"6-7 серпня Сергія тримали в будівлі СБУ кожен день в різних камерах, після цього перевезли до військкомату в Пролетарському районі, де тримали прикутим разом із ще одним" сусідом по камері ", - розповів брат художника Андрій. 

Кожен день художника допитували і катували. Він отримав як мінімум перелом ребра. У неділю, 17 серпня, в військкомат приїхав командир угрупування і без пояснень відпустив Сергія. Однак чоловікові не віддали документи - паспорт і військовий квиток, які залишилися в будівлі СБУ, де його утримували з самого початку.

 Тому після візиту до лікарні 18 серпня Сергій знову пішов до місця свого "ув'язнення". Однак, зайшовши в будівлю, Сергій до цього моменту так з нього і не вийшов.

За словами Андрія, ймовірно , що його брата відпустили раніше терміну і тепер почали підозрювати у втечі. Подальша доля Сергія Захарова поки невідома.

Нагадаємо, що попри небезпеку бути схопленими терористами, художники групи "Мурзилка"  розміщують на вулицях міста карикатурні фігурки про те, чим є насправді ДНР.