У Мінську Україна проведе переговори з ЄС та Росією

В Мінську 26 серпня відбудуться переговори у форматі Україна - ЄС – «Євразійська трійка» (Білорусь, Казахстан, Росія)

Як повідомили Еспресо.TV в прес-службі глави держави, такої домовленості досягнуто президентом України Петром Порошенком під час телефонної розмови з президентом Єврокомісії Жозе-Мануелем Баррозу.

Баррозу підтримав ініціативу Порошенка про запрошення сторони ЄС для участі у зустрічі високого рівня. «26 серпня в Мінську відбудеться зустріч у форматі Україна - ЄС – «Євразійська трійка» (Білорусь, Казахстан, Росія) для обговорення питань, пов'язаних з імплементацією Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, енергетичної безпеки та стабілізації ситуації на Донбасі», - заявили в Адміністрації президента.

Також прес-служба наголосила, що Порошенко подякував Баррозу за готовність направити одночасно трьох членів Єврокомісії (Високого Представника ЄС з питань безпеки і зовнішньої політики Кетрін Ештон, Віце-президента Єврокомісії - Комісара з питань енергетики Гюнтера Оттінгера і Комісара з питань торгівлі Карла де Гухта).

«Такий безпрецедентний крок є підтвердженням солідарності та підтримки України з боку Європейського союзу», - відзначив президент України.

Порошенко і Барозу також обговорили питання надання Україні третьої хвилі макрофінансової допомоги ЄС.

Крім того, президент України прийняв запрошення президента Європейської Ради Германа Ван Ромпея та Президента Єврокомісії Жозе-Мануеля Баррозу здійснити робочий візит до Брюсселя 30 серпня.