Українські прикордонники завершили перевірку російської "гуманітарки"

Українські прикордонники завершили контрольний огляд «гуманітарного вантажу» з Росії, однак представники Червоного Хреста ще в процесі перевірки вантажу

Про це в ефірі Еспресо.TV повідомив представник Міжнародного Червоного Хреста Андре Лорш.

«Я так зрозумів, що українські прикордонники вже завершили свій контроль змісту», - сказав Лорш. Разом з тим, він зазначив, що представники Червоного Хреста ще в процесі перевірки вантажу.

«Ми не можемо поки робити ніяких кроків, поки не отримаємо гарантій щодо безпеки вантажу і всіх співробітників, які будуть супроводжувати цей конвой», - сказав представник Червоного Хреста.

За його словами, наразі Червоний Хрест веде конфіденційні переговори з представниками «ДНР» і «ЛНР» з цього приводу.

Лорш також зазначив, що відповідно до загального плану, «гуманітарний» вантаж повинен направитися в Луганськ. При цьому українська сторона погодилася, щоб його доправляли на російських вантажівках, але з умовою, що в кожному транспортному засобі буде один російський водій, всі інші – представники Червоного Хреста.

Прийомом і розподіленням вантажу будуть займатися представники Червоного Хреста. Після розвантаження пусті вантажівки повинні відправитися у Росію по зазначеному маршруту.

При цьому Лорш не прогнозує, коли «гумконвой» прибуде у Луганськ, оскільки ситуація в регіоні постійно змінюється.  

Разом з тим, російські ЗМІ повідомляють, що станом на ранок 19 серпня російський «гуманітарний вантаж» стоїть на російському КПП «Донецьк».