В Іловайську затримали терориста з ЄС, - Геращенко

В Іловайську українські військові затримали громадянина однієї з країн Євросоюзу

Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко на своїй сторінці у «Фейсбуці», посилаючись на інформацію від командира батальйону «Донбас» Семена Семенченка, передає Еспресо.TV.

Затриманий - серб за походженням - Мирослав Рохача має громадянство Словацької республіки, уродженець міста Банська Бистриця.

При ньому виявлений паспорт громадянина Словаччини з відміткою про перетин кордону України 03.07.2014 року в аеропорту Жуляни.

За словами Геращенка, затриманий був мінометником у терористів.

«Сказав, що нібито приїхав в Україну не як найманець, а за переконаннями. Цю версію перевірить слідство», - написав радник глави МВС.

«Це перший випадок документально підтвердженого взяття в полон громадянина однієї з країн Європейського союзу, що воюють на боці терористів. Ступінь його провини визначить суд», - йдеться у повідомленні.

Геращенко також відзначив, що громадянин Словаччини сербського походження сказав, що йому відомо про випадки, коли серби воювали на боці терористів в Іловайську. Проте йому не відомо, чи залишилися вони живі в ході нічного штурму.