В Україні припинять мовлення 14 російських телеканалів, - радник Авакова

14 заборонених в Україні російських телеканалів повинні припинити мовлення в приватних внутрішніх кабельних мережах

Про це повідомив радник міністра МВС України Антон Геращенко на своїй сторінці у Фейсбук, передає  Еспресо.TV.

"Міністром МВС Арсеном Аваковим сьогодні підписано наказ №840 від 19.08.2014 про спільні дії МВС і Національної Ради із питань телебачення та радіомовлення з метою контролю за дотриманням законодавства у сфері тимчасової заборони на мовлення російських телеканалів, які ведуть пропаганду війни і насильства в Україні", - повідомив він.

Радник Авакова зазначив, що в рамках цього наказу територіальні підрозділи МВС повинні будуть сприяти Національній Раді у виявленні кабельних операторів, які не виконують рішення про припинення трансляції на території України 14 заборонених російських телеканалів.

Кабельні оператори – порушники законодавства будуть притягнуті до відповідальності. Крім того, підрозділи МВС будуть моніторити трансляцію заборонених російських телеканалів у школах, лікарнях, готелях, будинках відпочинку з вимогою відключити мовлення таких російських каналів.

"МВС нагадує, що перше, що зробила Російська Федерація в ході злочинної анексії Криму, це відключення українських телеканалів і включення російських. Також на території Російської Федерації в кабельній мережі не мовить жоден український телеканал. Україна як незалежна суверенна держава може і повинна захищати свій інформаційний простір від інформаційної агресії з боку РФ, яка цілеспрямовано розпалює ненависть і ворожнечу між українськими громадянами. Результат цього - терористична війна на Донбасі, розв'язана за прямої участі заборонених нині російських телеканалів", - говорить радник міністра.

Він зазначив, що МВС закликає директорів державних та комунальних установ, власників готелів, санаторіїв і будинків відпочинку, не чекаючи візиту працівників правоохоронних органів, відключити мовлення заборонених російських телеканалів в своїх внутрішніх мережах.

"Російські телевізійні канали, які заборонені для ретрансляції на території України відповідно до рішень Національної ради № 292 та 297 від 17.07.2014 року та Ухвал Окружного адміністративного суду м. Києва: "Перший канал "Всесвітня мережа"", "РТР-Планета", "Россия 24" ,"НТВ-Мир", "ТVCI (ТВ Центр)", "Россия-1", НТВ, ТНТ, "Петербург 5", "Звезда", РЕН-ТВ, "Life News","Russia Today", РБК-ТВ", - зазначив Геращенко.