Сили АТО зачищають Ясинувату та закріплюються на звільнених територіях

Сили АТО (механізовані і аеромобільні підрозділи у взаємодії з Національною гвардією) проводять дії по зачистці міста Ясинувата

Про це повідомив на своїй сторінці у «Фейсбуці»  керівник Центру воєнно-політичних досліджень, член групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук, пише Еспресо.TV.

Одночасно з блокуванням міста Іловайськ тривають бойові дії в даному населеному пункті. Для блокування угруповань терористів в районі Донецька (сектор «Б»), силами АТО в даному районі організовано 33 опорні пункти.

Силами підрозділів МВС проводяться дії з пошуку і знешкодженню угруповань бойовиків в районах населених пунктів Чорнухіне і Жданівка. Для ізоляції району організовано 40 блокпостів і 4 взводні опорні пункти сил АТО.

Сили АТО (аеромобільні і механізовані підрозділи) продовжують вести оборонні бої в районі населених пунктів Новосвітлівка і Хрящувате. Район блокований за допомогою 23 блокпостів і 29 опорних пунктів.

У прикордонних районах (сектор «Д») тривають оборонні бої по утриманню позицій в районі Савур-могили. Також сили АТО проводять рейдові дії в районі населеного пункту Благодатне і організовують блокпости і опорні пункти з метою запобігання поставок терористам поповнення у вигляді найманців і техніки з Росії.

Противник активно веде обстріли позицій сил АТО, в тому числі з території Росії. Зокрема:

- Двічі (з мінометів і з БМ-21 «Град») обстріляні позиції поблизу населеного пункту Кутейникове (Донецька область).

- Протягом ночі неодноразово обстрілювалися позиції сил АТО в районі Савур-могили. Обстріл вівся з БМ-21 «Град» з боку міста Сніжне.

- Двічі (з мінометів і з БМ-21 «Град») обстріляні позиції поблизу населеного пункту Петровське.

- З боку Росії з БМ-21 «Град» обстріляні позиції сил АТО поблизу держкордону в Луганській області.

- З боку міста Харцизьк обстріляний взводний опорний пункт. Обстріл вівся з БМ-21 «Град».

- З мінометів обстріляні позиції поблизу населеного пункту Фащівка (Луганська область), блок-посту в зоні проведення операції і командного пункту з боку міста Дебальцеве.