Батальйон "Донбас" та українські військові продовжують бій за Іловайськ

Наразі у місті Іловайськ перебуває винятково батальйон "Донбас" і сили ЗСУ, які контролюють 2/3 міста

Про це повідомили у прес-службі батальйону, передає Еспресо.TV.

За словами бійців батальйону "Донбас", 1/3 міста утримує незаконне збройне формування "Оплот".

"Батальйони "Дніпро" та "Азов" перебувають за межами Іловайська. Протягом дня ними було здійснено спроби зайти до міста, але вони не мали успіху", - зазначили у прес-службі добровольців.

За інформацією, бійці "Донбасу" відбили спробу терористичного угрупування "Восток" увійти до Іловайська з півночі, з підкріпленням (шість одиниць танків). У ході двохгодинного бою два танки терористів було знищено, два підняли білий прапор, два відійшло.

"Завдяки вдалій роботі батальйону "Донбас" та артдивізіону ЗСУ було знищено половину особового складу супротивника", - наголошено у повідомленні.

На західній околиці міста, під селом Гробовське, терористи влаштували засідку. Втративши свій танк і БМП, вони захопили автобус з пораненими бійцями "Донбасу". Двоє поранених загинуло. Інших вдалося відбити", - зазначили у прес-службі батальйону.

У прес-службі також повідомили, що на східній околиці Іловайська вівся запеклий бій з терористами "Оплоту", за результатами якого "Донбас" знищив двадцять терористів і три міномети.

"Крім того, українські військові відрізали постачання зброї та боєприпасів з боку Донецька, знищили КамАЗ та БМП терористів та захопили велику кількість зброї та спорядження. В полоні знаходяться двадцять два терористи, з яких двоє громадян Чеченської республіки, п'ять кадрових російських військових у формі, два громадянина Словаччини (сербського походження)", - йдеться у повідомленні у прес-службі.

За підсумками сьогоднішнього дня,батальйон "Донбас" втратив двох бійців, а ЗСУ - сім.