DARPA веде розробку танків нового покоління

У надрах науково-дослідного підрозділу Армії США DARPA ведеться розробка нового покоління високотехнологічних танків, які сконцентруються в меншій мірі на вогневої потужності і захищеності, але в більшій - на мобільності та швидкості

У заяві DARPA кажуть, що відомство хотіло б «провести революцію» в дизайні танків, повідомляє Cybersecurity.ru.

DARPA заявляє, що всі інновації, проведені за останній час в області танкобудування були зосереджені на важких озброєннях, але на практиці це зробило танки менш ефективними. Новому поколінню танків в першу чергу доведеться відбивати атаки, заявляють у відомстві.

За словами Кевіна Мессі, програмного менеджера DARPA, фактично на базі моделі нового танка можна створювати цілий клас нових продуктів для військової галузі. «Корінням дана програма йде у програми X-plane, які розвивалися в DARPA останні півстоліття, але були зосереджені на поліпшенні дизайну літаків», - каже він.

В DARPA кажуть, що мають намір найближчим часом роздати ряд комерційних контрактів на виробництво танка.

«Нове покоління танків має стати більш мобільним і маневреним. Це дозволить їм стати більш серйозним гравцем на військовій арені», - йдеться в заяві DARPA.

У заяві сказано, що вже перше покоління нових танків повинно стати вдвічі легше, швидше і втричі краще маневрувати, ніж наявні зразки.