Голова Бахчисарайської РДА йде у відставку, бо не може співпрацювати з окупаційною владою

Глава Бахчисарайської райдержадміністрації Ільмі Умеров подав у відставку «у зв'язку з неможливістю працювати в умовах, що змінилися»

«У зв'язку з неможливістю продовжувати роботу в умовах, що змінилися і передбачають порушення своїх життєвих принципів, я подав у відставку з посади глави Бахчисарайської райдержадміністрації», - цитує Умерова «Укрінформ».

За його словами, на це рішення ніхто не впливав, воно прийняте самостійно. У «Раді міністрів» Криму заяву глави Бахчисарайської РДА про складення повноважень вже підписали.

Як сказав Ільмі Умеров, рішення про необхідність своєї відставки він прийняв ще в березні, після окупації Криму Росією.

«Я для себе вирішив, що працюватиму максимум до виборів, при цьому нікуди не збирався балотуватися і висуватися. Хоча в Радміні Криму мені говорили, що до моєї роботи претензій ніяких немає, і я залишаюся головою райдержадміністрації», - розповів Умеров.

Він зазначив, що можливо, продовжуючи залишатися на своєму посту, він міг би ще принести користь Криму і кримським татарам, однак вступати до лав держслужбовців Російської Федерації в його плани не входить.

«Я до останнього вважав себе держслужбовцем України і неодноразово заявляв нинішній «владі» в Криму, що не визнаю її і так званий «референдум» про приєднання Криму до Росії», - повідомив Умеров.

Екс-глава райдержадміністрації розповів, що, як член Меджлісу кримськотатарського народу, тепер має намір більше уваги приділити громадській роботі, зокрема, надаватиме допомогу в роботі Бахчисарайського регіонального меджлісу.

Нагадаємо, напередодні «референдуму» в Криму глава Бахчисарайської РДА закликав ігнорувати голосування. В результаті в цьому районі Криму референдум був фактично зірваний, адже виборчі комісії просто ні з кого було формувати.

Ільмі Умеров перебував на посаді глави Бахчисарайської районної державної адміністрації з 2005 року, делегат Курултаю, член Меджлісу кримськотатарського народу.