Міліція затримала двох вандалів, що намагалися вкрасти надгробки з Байкового кладовища

Вночі працівниками міліції було затримано двох правопорушників, що намагалися вкрасти з Київського кладовища пам’ятники, загальна вартість яких більше 100 тисяч гривень

Вночі до Голосіївського районного управління міліції на спецлінію «102» від охоронця Байкового цвинтаря надійшло повідомлення про те, що на територію кладовища пройшли невідомі особи, які підозріло себе поводять, повідомили Еспресо.TV у прес-службі ГУМВС.

На місці події оперативниками було затримано двох чоловіків, які при собі мали мотузки, ломи та візки. Один зламаний пам’ятник вже лежав у візку

В подальшому стало відомо, що 23-річний та 31-річний кияни близько півночі проникли на територію Байкового кладовища. За допомогою мотузки повалили пам’ятник та помістили його на візок. На момент приїзду міліції вони збирались звалити ще один надгробок.

Наразі встановлено, що обидва «мародери» ніде не працювали та раніше вже мали судимості за корисливі злочини.

Слідчим відділом Голосіївського райуправління столичної міліції відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 297 Кримінального кодексу України «Наруга над могилою, вчинена за попередньою змовою групою осіб».

Відповідно до санкції статті зловмисникам може загрожувати покарання у вигляді обмеження волі на строк від трьох до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.