Німеччина от-от почне поставки зброї до Іраку

Німеччина вже в найближчі дні відправить до Іраку військове спорядження і зброю

Про це повідомляє „Росбалт”, посилаючись на підсумки прес-конференції глави німецького МЗС Франк-Вальтера Штайнмайера і міністра оборони Урсули фон дер Ляйен.

Зокрема Штайнмаєр відзначив, що Берлін разом з європейськими партнерами зробить все можливе, щоб допомогти ополченню іракських курдів захистити себе від бойовиків угруповання "Ісламська держава".

Міністр оборони заявила, що Німеччина протягом тижня оцінить, які види озброєнь вона зможе надати силам курдів на півночі Іраку. Глава військового відомства додала, що ФРН постачатиме зброю безпосередньо на північ Іраку, але при цьому зберігатиме тісний діалог з центральними властями в Багдаді.

Останнім часом в Німеччині велася дискусія про необхідність відправки в Ірак зброї для боротьби з терористами. Бундесвер вже постачає до Іраку гуманітарну допомогу для біженців, палатки та медичне обладнання.

Ситуація в Іраку різко загострилася останнім часом, коли бойовики угруповання "Ісламська держава Іраку і Леванту" захопили двомільйонне місто Мосул і батьківщину Саддама Хусейна - Тікріт, після чого заявили про намір розгорнути наступ на Багдад.