Росія вже почала брехати від імені каналу Ukraine Today

Росія намагається розповсюджувати неправдиву інформацію про ситуацію в Україні від імені ще не запущеного каналу Ukraine Today

Про це повідомила одна із засновниць та редактор ресурсу з викриття недостовірних новин Stopfake.org Маргарита Гонтар на брифінгу в Києві у середу, передає Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ".

"Ukraine Today, який ми бачили, (там такий зелений логотип), це якийсь інший Ukraine Today... Щоб це не вводило вас в оману. Тому що це щось зовсім інше", - наголосила Гонтар.

За її словами, логотип каналу-підробки UT схожий на символіку російського пропагандистського каналу Russia Today.

Гонтар, зокрема, розповіла, що саме цей канал-підробка поширив відео, на якому дівчата нібито голосно вітали президента Росії Володимира Путіна під час його серпневого візиту до Ялти. Однак пізніше виявилося, що це відео було розповсюджено ще під час травневого візиту президента РФ до Севастополя.

Як повідомила експерт, канал-підробка UT також поширив недостовірне відео з нібито боями в Луганську. У цьому відеоматеріалі пропагандисти прокололися з природою, яка не відповідала часу заявленої зйомки сюжету.

Також вона звернула увагу, що недостовірну інформацію поширює й опозиційний російський телеканал "Дождь".

Нагадаємо, на кінець серпня запланований запуск міжнародного новинного каналу "Ukraine Today", мовлення якого вестиметься англійською мовою, а з часом і російською.