Швейцарія відмовилась допомогти ЄС обійти продуктове ембарго Росії

Швейцарія відповіла відмовою на пропозицію з ряду країн Євросоюзу щодо постачання через її територію різні продукти харчування в Росію в обхід ембарго

Про це повідомила у вівторок американська газета The Wall Street Journal. 

Вона наводить заяву офіційного представника швейцарського федерального управління сільського господарства Юрга Йорді, за словами якого всі подібні прохання були відкинуті. Він зазначив, що в управління зверталися постачальники фруктів, овочів та інших продуктів харчування. 

Як вказує видання, приводом для відмови стало те, що Швейцарія повинна упевнитися в повній відповідності продукції, що поставляється через її територію продукції наявним стандартам, проте зробити це неможливо, якщо вона обробляється в інших країнах. 

"Раніше Швейцарія обіцяла протидіяти спробам Росії використовувати її територію для обходу санкцій з боку західних держав", - відзначає The Wall Street Journal.

Видання нагадує, що введене раніше Москвою ембарго на поставки ряду видів продуктів харчування з країн Євросоюзу не торкнулося Швейцарії, так як та, в свою чергу, не застосовувала широких санкцій проти Росії. 

"Кава і сир входять до числа найбільш популярних товарів, які Швейцарія поставляє до Росії, в минулому році обсяг їх експорту досяг майже 200 млн швейцарських франків (221 млн доларів) або 2,4 % від сумарних продажів продуктів харчування за кордон", - підкреслює газета.