Суд знову спробує знайти замовника вбивства Гонгадзе

Розгляд справи за обвинуваченням Пукача відновили

20 серпня Апеляційний суд Києва відновив розгляд справи за обвинуваченням екс-генерала МВС Олексія Пукача, засудженого до довічного ув'язнення за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе, повідомляє «Обозреватель» з посиланням на «Голос.ua»

Від суду вимагають назвати мотиви злочину і його замовника. Серед підозрюваних, зокрема, фігурує Леонід Кучма. 

Раніше, 9 липня, розгляд апеляційної скарги у справі Пукача було перенесено у зв'язку з тим, що один з потерпілих - журналіст Олексій Подольський не мав довідки про допуск до держтаємниці.

Зараз Подільський вимагає повторного розгляду «справи Гонгадзе». Відповідну заяву він зробив перед засіданням в Апеляційному суді Києва.

«Я вимагаю у своїй апеляції, щоб було повторний розгляд справи, в якій розслідувалися б мотиви вбивства», - сказав журналіст. 

Ситуацію, коли мотиви вбивці неясні, Подільський назвав «правовим нонсенсом». 

«Зараз у вироку незрозуміло, за що Пукач вбивав Гонгадзе. Мотивів немає. Написано «за наказом невідомо якої особи», невідомо на чиє замовлення.

«Суддя відмовився досліджувати мотиви вбивства і виходить, що ми не знаємо за що Пукач убив ... Це правовий нонсенс - вбивство без мотивів», - підкреслив він. 

Судові засідання проходять у закритому режимі. 

Вдова журналіста Георгія Гонгадзе - Мирослава відкликала апеляцію на вирок Пукачу. Про це повідомила її представниця Валентина Теличенко. Адвокат зазначила, що у всіх апеляційних скаргах було одне прохання - відправити справу на додаткове розслідування. 

Теличенко також вважає, що розслідування вбивства Гонгадзе вигідного другому Президенту України Леоніду Кучмі. 

У той же час ГПУ заявили, що обов'язково перевірять Кучму на причетність до «справи Гонгадзе». 

29 січня 2013 Печерський районний суд Києва засудив Пукача до довічного тюремного ув'язнення за вбивство Гонгадзе. 

16 вересня 2000 обезголовлений труп журналіста було знайдено в лісі в Київській області.