У Києві затримали члена "Оплоту", який готував теракт на День незалежності

Столична міліція затримала члена організації "Оплот", який отримував із зони АТО та зберігав у себе вдома велику кількість зброї

Про це повідомили в ГУ МВС Києва, передає Еспресо.TV з посиланням УНН.

"Сьогодні вночі співробітники карного розшуку затримали 26-річного уродженця Чернігівщини, котрий отримав посилкою через "Нову пошту" велику кількість зброї", - розповіли міліції.

Під час обшуку у його квартирі, яку він знімав у дарницькому районі Києва, було також виявлено та вилучено цілий арсенал зброї. Серед вилученої зброї зокрема є протитанкові гранатомети та ручні гранати.

Затриманий зізнався, що він є членом організації "Оплот" і всю цю зброю отримав із зони АТО від свого товариша.

Разом із тим, очільник ГУ МВС Києва Олександр Терещук зазначив, що під час затримання підозрюваний намагався чинити опір.

"Співробітники карного розшуку столичної міліції попередили ймовірний теракт, що можливо готувався до Дня Незалежності», - зазначив правоохоронець.

Оперативники з'ясували, що підозрююваний посилкою через "Нову пошту" отримав цілий арсенал зброї, яка була ретельно запакована, зокрема: 6 гранатометів РПГ, 10 гранат РГМ, 6 гранат РГО, 8 гранат РГД, 10 гранат Ф1, 34 ріних запали, 4800 набоїв калібру 7,62 мм та інших набоїв.

Крім того, у квартирі зловмисника виявили майже 3,5 тисячі набоїв калібру 7,62 мм, майже сто набоїв калібру 9 мм, 2 гранати ВГО, 10 гранат РГД, 10 гранат РГМ, 22 запали та магазини до АК.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю).