Україна просить Швейцаоію повернути накрадене Януковичем і "сім'єю", - ЗМІ

Україна звернулася до Швейцарії з проханням повернути всі активи, що належать членам команди екс-президента України Віктора Януковича

Про це повідомляє Wall Street Journal з посиланням на департамент юстиції Швейцарії, передає Liga.net

"Протягом цього літа ми отримали від України три запити на надання міжнародної юридичної допомоги по поверненню активів 19 осіб з оточення Януковича, але не самого екс-президента", - пояснив представник департаменту юстиції Фолко Галлі. 

Нагадаємо, в кінці лютого 2014 Федеральна рада (уряд) Швейцарії заморозив рахунки 20 українців в банках Конфедерації, в тому числі четвертого президента України та його сина Олександра, Сергія Арбузова, Миколи Азарова та низки інших членів попереднього Кабміну. 

Одночасно прокуратура Женеви завела кримінальну справу проти Януковича за підозрою у відмиванні грошей. В рамках цієї справи в офісі женевської компанії, яка належить Олександру Януковичу, провели обшук і вилучили документи. 

Федеральна прокуратура Швейцарії підтвердила, що заморозила активи Януковича та його найближчого оточення, званого "​​сім'єю", на суму близько 170 млн. Франків або майже $ 200 млн.