В Іловайську затримали терориста-добровольця з Франції, - МВС

Бійці батальйону «Донбас» затримали групу сепаратистів з 8 осіб, спрямовану для підкріплення іловайського угруповання бойовиків

Про це повідомив на своїй сторінці у «Фейсбуці» радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, передає Еспресо.TV.  

«Серед затриманих цікава людина - Юрченко Юрій Васильович, драматург, актор, поет, лауреат міжнародних конкурсів, Президент театральної асоціації «LES SAISONS RUSSES» («Русские Сезони»), Франція. Юрій Юрченко працював перекладачем їх звернень та новин на французьку мову для, як він каже – «прориву інформаційної блокади Новоросії в франкомовних країнах Євросоюзу». Був особисто знайомий з Павлом Губарєвим.

Можна сказати, що ця заблудла душа - такий собі співець чи поет ДНРівського тероризму.

Думаю, що насправді Юрій Юрченко, така ж заблудла і отруєна путінської пропагандою душа, як і тисячі інших росіян, що приїхали в Донбас врятувати його від міфічних і придуманих загроз», - написав Геращенко.

Юрій Юрченко, як і решта затриманих, серед яких затриманий вчора громадянин Словаччини, будуть передані слідчим органам, коли Іловайськ буде остаточно очищено від терористів.

Міру його провини і ступінь відповідальності визначить суд.

«Для тих, хто хоче зрозуміти як і кого вербує російська пропаганда для війни за Новоросію подивіться інтерв'ю з Юрченко зняте в Слов'янську в липні місяці», - додав Геращенко.