ЄС виділить ще більше коштів постраждалим від російського ембарго аграріям

ЄС обіцяє додатково виділити кошти для допомоги своїм аграріям

Про це повідомив міністр сільського господарства Польщі Марек Савіцький під час зустрічи у Брюсселі із комісаром торгівлі ЄС Карелом де Ґюхтом, передає Еспресо.TV з посиланням на "Польське радіо".

За словами Савіцькго 125 мільйонів євро допомоги для євросоюзних аграріїв – це ще не все. 

"125 мільйонів, як пояснив комісар де Ґюхт, це вступна сума для заспокоєння, стабілізації ринку – щоб надлишок продукції, який з’явився внаслідок того, що припинився експорт на російський ринок, не зіпсував на кілька років ситуації на євросоюзному ринку. Ця сума предбачена на перші два місяці. Натомість, комісар виразно наголосив, що ця сума не порушує резервного бюджету (це 400 мільйонів євро), який можна в будь-який момент залучити до різних стабілізаційних дій", - сказав він.

Міністр Марек Савіцький сказав, що польські аграрії вже можуть складати в Агентстві сільськогосподарського ринку заяви про компенсацію. Оголошена Єврокомісією сума компенсацій адресована фермерам, які вирощують, зокрема, огірки, помідори, перець, моркву, капусту та яблука. Надзвичайні заходи стосуються між іншим питання вилучення цих продуктів з ринку для безкоштовної дистрибуції. Фінансова підтримка має потрапити до всіх виробників, незважаючи на те, чи вони належать до виробничих організацій чи ні. 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ЄС компенсує 125 млн євро аграріям, які потрапили під санкції Росії.