Через війну майже не працює найбільший автомобільний завод України

Найбільший виробник легкових автомобілів в Україні Запорізький автомобілебудівний завод практично зупинив виробництво автомобілів і автобусної техніки

Про це повідомила УНІАН з посиланням на прес-службу заводу.

"У ситуації, коли більш ніж у півтора рази девальвувала національна валюта, що призвело до зниження купівельної спроможності громадян України, коли в східному регіоні фактично йде війна, повністю зупинені продажі в Луганській та Донецькій областях, в умовах обвалу продажів нових автомобілів на ринку України і фактичної зупинки експортних поставок в РФ, виробляти автомобілі "на склад" економічно недоцільно ", - йдеться в повідомленні. 

При цьому, в прес-службі зазначили, що про припинення існування ЗАЗ мови не йде, а обсяги виробництва будуть збільшені, як тільки ситуація в Україні стабілізується. Підприємство повідомляє, що скоротило надлишковий кадровий фонд, вказуючи, що виробництво автомобілів ЗАЗ на початок року забезпечували 6000 співробітників. 

У прес-службі не привели конкретного числа звільнених, але зазначили, що під скорочення потрапила невелика частина робітників. Раніше ЗАЗ перейшов на триденний робочий тиждень. А в 2013 році ЗАЗ збільшив чистий прибуток в 5,8 рази - до 2,6 млн грн. 

Запорізький автомобілебудівний завод (ЗАЗ, м. Запоріжжя) - найбільше автомобілебудівне підприємство України з повномасштабним виробництвом автомобілів, комплектуючих, штампуванням, зварюванням, фарбуванням, складанням. Підприємство входить до корпорації "УкрАВТО".