Червоний Хрест: Ми отримали від усіх сторін гарантії безпеки пересування гуманітарної колони

Представники Червоного Хреста перевірили стан доріг та умови безпеки доставки гуманітарної допомоги від російського кордону до Луганська

Про це сказав речник Міжнародного комітету Червоного Хреста Андре Лорш, передає Еспресо.TV з посиланням на УНН.

“Співробітник Міжнародного комітету Червоного Хреста вчора, 20 серпня, їздив від російського кордону в Луганськ з метою перевірити стан дороги для подальшого транспортування й умови безпеки переміщення гуманітарної місії. Червоний Хрест отримав гарантії усіх сторін щодо недоторканості колони. Це були гарантії з боку Росії, України та представників “ЛНР”, — сказав Лорш.

Він нагадав, що Україна погодилася на перехід через кордон російських вантажівок і зараз йде обговорення подальших технічних обставин переміщення гуманітарної допомоги.

“Одразу стало зрозуміло, що сотні машин рухатись одночасно не зможуть. Спочатку російські вантажівки перевірятимуть українські прикордонники. Сподіваюсь, що сторонніх речей в машинах виявлено не буде. Далі, порціями в кількадесят вантажівок виходитимемо на Луганськ”, — сказав представник Червоного Хреста.

Він додав, що скільки машин буде одночасно їхати, ще не вирішили, це може бути 20, 25 чи 30 одиниць. “Водії в кожній вантажівці по одній особі будуть від російської сторони, а також будуть представники Червоного Хреста. Про загальну кількість представників Червоного Хреста я зараз відповісти не готовий, зараз все в процесі, готуємось до завтрашнього дня”, — повідомив речник МКЧХ.

“Сподіваємось, наша місія буде реалізована, й вантаж потрапить до людей, які на нього потребують”, — підсумував Лорш.

Нагадаємо, сьогодні речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко повідомив, що станом на 14:15 українські прикордонники та митники почали оформляти першу вантажівку в сервісній зоні прикордонного переходу “Донецьк” Ростовської області Росії.

Раніше Червоний Хрест повідомляв, що всі умови зі сторони Російської Федерації для відправки вантажу були виконані.