Ділянку Великої Китайської стіни під Пекіном захистять від блискавок штучними соснами

Пекінська влада планує встановити до кінця року 12 громовідводів у вигляді сосен для захисту поки неосвоєних ділянок Великої Китайської стіни на популярній серед туристів ділянці Бадалін

Ділянка Великої стіни в районі Бадалін має загальну протяжність понад 7,4 км, і лише половина відреставрована і відкрита для туристичних екскурсій, пише ИТАР-ТАСС.

Разом з тим в останні роки все більшої популярності набувають прогулянки по "диких", неосвоєних маршрутах, де, як вважають туристи, творіння середньовічних китайських фортифікаторів можна побачити "в автентичному вигляді".

Однак збільшення кількості "диких" екскурсій призвело до зростання випадків ураження туристів ударами блискавок, тому міська влада ухвалила рішення встановити в цьому районі громовідводи. Оскільки в багатьох місцях нереставровані ділянки Великої стіни обрушилися або недостатньо міцні, було вирішено поставити громовідводи поруч зі стіною, на відстані від неї приблизно в два метри. Для того щоб конструкція виглядала більш естетично, було запропоновано надати їй вигляду сосни.

Висота кожного такого "дерева" складе від 15 до 18 метрів, вартість - понад 200 тис. юанів (більше 32 тис. доларів).