Джемілєв розповів про свої обов'язки на посаді Уповноваженого з проблем кримських татар

Мустафа Джемілєв, якого президент нещодавно призначив на посаду Уповноваженого з проблем кримськотатарського народу розповів, що буде входити в його обов’язки на новій посаді

Про особливості нової посади він розповів в ефірі Еспресо.TV.

«Положення про обов’язки Уповноваженого президента з вирішення проблем кримськотатарського народу поки не затверджене, але приблизний проект є. Основне завдання уповноваженого це підготовка проектів різного плану документів, націлених на вирішення проблем кримськотатарського народу. Як правових, так і соціальних», - сказав Джемілєв.

Він також відзначив, що попри постійні контакти з татарами в Криму, обов’язки Уповноваженого президента з проблем кримськотатарського народу виконувати буде вкрай складно без можливості доступу на півострів, відзначивши, що главі Меджлісу Рефату Чубарову також заборонений в’їзд до Криму.

«Однак члени Меджлісу регулярно приїжджають в Київ. Ми в курсі всіх подій», - відзначив Джемілєв.

«Імовірно, Уповноважений також буде подавати президентові своє бачення відносно того, якими способами ми будемо звільняти Крим», - додав він.  

За словами Джемілєва, перша нагальна проблема – це облаштування на материковій Україні тих мешканців Криму, яким довелося покинути півострів.

Він також відзначив, що з президентом Порошенком вони уже двічі зустрічалися, аби обговорити подальші плани.

«Зустрічались … перед тим, як підписати указ про створення посади. Він спитав моєї згоди на призначення. Я пропонував інші кандидатури, але він сказав, що хотів би бачити на цьому посту людину, яку добре знає. І я змушений був погодитись», - розповів Джемілєв.