Країни-корупціонери виявилися противниками цілісності України

Дмитро Дубілет перевірив, як рівень корупції в країні впливав на голосування в генеральній асамблеї ООН з територіальної цілісності України (щодо Криму)

IT-директор «ПриватБанку» Дмитро Дубілет вирішив перевірити, на чиєму боці правда, в конфлікті України з Росією. "Раптом Україна і Росія - це не боротьба добра зі злом, а протистояння Монтеккі і Капулетті? Захотілося довести свою правоту самому собі якось математично", - пише IT-директор «ПриватБанку» у своєму Фейсбуці, передає AIN.ua

В якості одного з критеріїв оцінки Дмитро вибрав березневе голосування в генеральній асамблеї ООН з територіальної цілісності України (по Криму). Другий критерій - індекс корупції в країнах світу (рейтинг за 2013 рік, чим вище індекс, тим менше рівень корупції в країні). Адже кожна держава, принаймні офіційно, визнає, що корупція - зло і з ним треба боротися. У підсумку, поєднавши дані за цими двома показниками, Дмитро отримав ось такий графік.

На графіку видно, що країни з низьким рівнем корупції зайняли проукраїнську позицію, а з високим - проросійську.

"Все-таки це не історія Монтеккі і Капулетті. Це історія Джордано Бруно проти середньовічної церкви, Авеля проти Каїна, Бетмена проти Джоркера. Тут абсолютно точно видно, на чиєму боці правда", - пише він.