Меркель під час приїзду в Україну поспілкується з представниками Сходу, - АП

Президент України Петро Порошенко і Канцлер Німеччини Ангела Меркель за останній час провели 7 телефонних переговорів

Про це розповів в ефірі одного з телеканалів заступник голови Адміністрації Президента Валерій Чалий, передає Еспресо.TV

За його словами, з канцлером Німеччині Ангелою Меркель останнім часом було проведено 7 телефонних переговорів, це переговори постійні. Очевидно, що вона абсолютно розуміє, що відбувається в Україні її візит - це візит, який засвідчить солідарність не тільки Канцлера особисто, але і Європейського Союзу і це такий місток, який потім нас переводить до наступних зустрічей.

"Зустріч у Мінську в пятисторонньому форматі і подальші зустрічі. Зараз ми очікуємо на цей візит і він дійсно буде опрацьований дуже серйозно українською стороною. Ми зараз цим займаємося. Є компонент досить неочікуваний, він буде стосуватись безпосереднього спілкування канцлера з представниками Сходу. Не ідеться про бойовиків, ми не ведемо перемовин із терористами, а йдеться про мерів, губернаторів, про тих, хто вирішує сьогодні економічні, соціальні питання, про тих, хто займається безпосередньо доставкою гуманітарної до помоги, про тих , хто відновлює інфраструктуру у Слов'янську, Краматорську і так далі", - зазначив Чалий.