Мінсоцполітики поінформувало РНБО, що вивезли всіх дітей-сиріт із зони АТО, - Лисенко

Міністерство соціальної політики повідомляє, що всіх дітей сиріт, які перебували у зоні проведення антитерористичної операції, вивезли у безпечні міста

Про це на брифінгу повідомив речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, передає Еспресо.TV.

"За даними Мінсоцполітики, станом на сьогодні із притулків для дітей, центрів соціально-психологічної реабілітації дітей, які розташовані в зоні АТО, евакуйовані всі діти. Більшість дітей (105 осіб) було вивезено до центрів соціально-психологічної реабілітації інших регіонів. Ці діти будуть навчатися в загальноосвітніх навчальних закладах за місцем свого перебування. Частину дітей-сиріт та інвалідів Луганської та Донецької областей вивезли на оздоровлення до м. Бердянськ (23 дитини)", - повідомив він. 

Також, за словами речника РНБО з Донецької області до інших областей України переїхали  28  дитячих будинків сімейного типу.

"В них виховується  215 дітей та 66 прийомних сімей, в яких виховується 165 дітей-сиріт, і дітей, позбавлених батьківського піклування. Всього – 380 дітей. З Луганської області – переїхали 18 дитячих будинків сімейного типу, в яких виховується  127 дітей та 29 прийомних сімей, в яких виховується 58 дітей-сиріт, і дітей, позбавлених батьківського піклування. Всього – 185 дітей", - інформував Лисенко.