На підприємстві, яке, ймовірно, належить синові екс-генпрокурора Пшонки, виявили вибухові речовини та зброю, - Шкіряк

Сили антитерористичної операції виявили на підприємстві, яке, ймовірно, належить синові екс-генпрокурора Пшонки, вибухові речовини та зброю

Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ України Зоряк Шкіряк на своїй сторінці в "Фейсбук", передає Еспресо.TV

"Спецпідрозділи ГУБОЗ та ДДСБЕЗ МВС України, що працюють в зоні АТО, провели обшук на режимному підприємстві, що, за попередніми даними, може бути підконтрольним сину державного злочинця, колишнього генпрокурора України Віктора Пшонки Артему Пшонці. Вилучено тротилові шашки, металеві банки з саморобною вибуховою речовиною та отворами для детонаторів, що могли використовуватися для проведення терактів, вогнепальна зброя", - написав Шкіряк.

В ході перевірки оперативної інформації та на виконання доручення слідчого на проведення слідчих дій проведено обшук нежитлових приміщень, розташованих у місті Краматорськ.

Так, було встановлено, що ці приміщення використовуються підприємством "Ч" для виробництва ювелірних виробів. Директором та засновником підприємства є громадянин К, житель Краматорська.

Крім цього, за словами Шкіряка, в лютому 2014 року, на цьому підприємстві, було завантажено декілька фургонів із золотом і вивезено, попередньо, в Ростов-на-Дону, РФ.

Зараз йде слідство. Співробітниками ГУБОЗ МВС України здійснюються заходи, спрямовані на встановлення осіб, причетних до злочинної діяльності і додаткових фактів злочину.