Нацрада радить телекомпаніям, яким бракує новин, ретранслювати канали "24" та "Еспресо.TV"

Українські телекомпанії можуть поповнити свій ефір новинами, звернувшись за інформаційними програмами до телеканалів "24" та "Еспресо.TV"

Про це йдеться в офіційній заяві Національної ради з питань телебачення і радіомовлення від 20 серпня, передає Еспресо.TV.
 
"Наразі в Україні функціонують декілька винятково інформаційних супутникових телеканалів, які протягом доби транслюють значну кількість випусків новин. З переліком вказаних телеканалів можна ознайомитись на сайті Національної ради. Ми рекомендуємо телерадіоорганізаціям, які мають труднощі з формуванням власного виробництва передач новин, збільшити їх обсяг шляхом трансляції або ретрансляції передач новин тих українських інформаційних каналів, які випускають регулярні інформаційні та інформаційно-аналітичні передачі", - йдеться у листі Нацради.

Як зазначається, канали "Еспресо.TV" та "24" готові передати права на свої інформаційні програми.

Також рекомендується провайдерам програмної послуги забезпечити усім своїм абонентам можливість перегляду програм зазначених українських інформаційних телеканалів нарівні з програмами універсальної програмної послуги. Нацрада зі свого боку заявила, що буде враховувати проведення рекомендованих заходів під час процедури ліцензування та перевірки діяльності ліцензіатів.

Нагадаємо, 20 серпня Національна рада також звернулася з листами до виробників медіаплеєрів з вимогою припинити встановлення на заводському обладнанні програмного забезпечення, що надає доступ до заборонених російських телеканалів. Протягом доби компанії-виробники мають вжити заходів і письмово повідомити про них регуляторний орган.