СБУ у Києві вилучила тираж агіток із закликами до війни

У Києві у приміщенні однієї з приватних типографій співробітники СБУ вилучили тираж друкованої продукції сепаратистського та екстремістського змісту

Про це Еспресо.TV повідомили у прес-центрі СБУ.

Понад дві тисячі екземплярів щойно надрукованої газети "Робочий клас" правоохоронці зняли прямо з конвеєру. Вилучене агітаційне видання містить відкриті заклики до війни, зміни територіальної цілісності та насильницького захоплення влади в Україні.

СБУ встановила замовника цієї антиукраїнської продукції.

Триває досудове розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч.2 ст.109 (публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, Службою безпеки України відкрито низку кримінальних проваджень стосовно газет, які час від часу з’являлися на Донбасі та поширювалися в інших регіонах України і які пропагували сепаратистські, антиукраїнські та антидержавні ідеї.

Як раніше повідомлялося, Служба безпеки України попросила Інтернет Асоціацію України заблокувати сайти, що поширюють інформацію, яка "пропагує війну, національну ворожнечу, зміну шляхом насильства конституційного ладу або територіальної цілісності України".