Сербія хоче поставляти в Росію продукти замість постраждалих від ембарго країн ЄС

Сербія має намір збільшити поставки в Росію продуктів харчування у зв'язку з введенням Москвою санкцій проти країн ЄС

Про це пише ИТАР-ТАСС.

Можливість збільшення експорту сільськогосподарських і харчових продуктів до Росії - це "унікальний шанс, який Сербія повинна використовувати, якщо зможе дотримуватися високі російські стандарти і правила", вважає сербський міністр сільського господарства та захисту навколишнього середовища Сніжана Богосавлевіч-Бошкович. 

Міністр заявила, що Сербія "зробить все можливе, щоб стимулювати виробництво і на малих підприємствах, що є великим шансом, який бачать багато громадян і політики". Богосавлевіч-Бошкович також нагадала, що сербське законодавство забороняє транспортування, виробництво і використання ГМО продуктів. 

6 серпня президент Росії Володимир Путін підписав указ "Про застосування окремих спеціальних економічних заходів в цілях забезпечення безпеки Російської Федерації". Документ забороняє протягом року з дня набрання ним чинності ввозити на територію Росії окремих видів сільськогосподарської продукції, сировини і продовольства, виробленого в країнах, які прийняли рішення про введення економічних санкцій щодо російських юридичних і фізичних осіб або приєдналися до такого рішення.

Нагадаємо, вчора Росія скасувала ембарго на деякі імпортні продукти.

Також ЄС обіцяє додатково виділити кошти для допомоги своїм аграріям, які постраждали від російського ембарго.

Раніше вже повідомлялося, що ЄС компенсує 125 млн євро аграріям, які потрапили під санкції Росії.