Чуркін заявив, що "гумконвой" порушив кордон з дозволу Києва

Постійний представник Росії при ООН Віталій Чуркін вважає, що гуманітарний конвой перетнув кордон України після "офіційного" дозволу київської влади

Про це він заявив на брифінгу після засідання Радбезу ООН щодо ситуації з "гуманітарним конвоєм" 22 серпня, передає Еспресо.TV.

"Гуманітарний ковой почав рухатися після того, як ми отримали офіційний дозвіл української влади", - запевнив Чуркін, заперечуючи будь-які порушення з боку РФ.

"Вчора і сьогодні вранці стало ясно, що українська сторона затягує процес: їх прикордонники, які повинні були дати колоні "зелене світло", заявили, що не отримали наказу пропустити гуманітарну колону на українську територію», - пояснив російський постпред.

За його словами, рішення було прийнято з урахуванням того, що на місцях зберігалася необхідність гуманітарної допомоги, а також беручи до уваги, що у вантажівках перебували швидкопсувні продукти, особливо дитяче харчування.

"20 серпня ми повідомили співробітникам Міжнародного комітету Червоного Хреста і українській стороні про те, що ми більше не зможемо чекати. Тому сьогодні автоколона вирушила в Україну", - сказав Чуркін.