День незалежності України в Петербурзі відзначать одиночними пікетами

Коаліція "Демократичний Петербург" проведе 24 серпня публічну акцію, присвячену Дню незалежності України

Про це повідомили організатори акції, пише Еспресо.TV  з посиланням на УНН.

Акція пройде у форматі одиночних пікетів на Невському проспекті з 14 до 15 години.

Зокрема, пікетники встануть від Малої Садової вулиці до площі Повстання. Головне гасло пікетів: "Вітаємо Україну з Днем незалежності!".

Як зазначили організатори, ці пікети продовжують серію протестних акцій, який проводила коаліція "Демократичний Петербург" починаючи з зими 2013-2014 року, коли почалося політичне протистояння в Україні".

"Ми виходимо на пікети в День незалежності України, щоб нагадати народу сусідньої країни про те, що в Росії все ще є люди, які готові протистояти шаленому чаду ненависті і брехні. Ми хочемо припинення війни і відновлення нормальних відносин між нашими країнами", - наголосили ініціатори акції.

Вони заявляють, що вважають незаконною анексію Криму і подальшу дестабілізацію ситуації в Україні «з подачі Путіна», а також виступають за негайне припинення війни на на Південному Сході України при безпосередній участі російської влади, військовослужбовців і найманців-бандитів.

«Ми вважаємо божевіллям імперську загарбницьку політику Росії проти історично близької нам народу. Триваючі спроби Кремля поставити на коліна непокірну Україну, агресивна антиукраїнська пропаганда і тотальна брехня в російських державних ЗМІ зруйнували цю близькість і перетворили її в ненависть", - заявляють російські активісти.