Енергетики Ахметова - герої, вважають в Луганській ОДА

Робота ДТЕК Луганської ТЕС в умовах воєнних дій - це подвиг

Таку думку висловив заступник директора Департаменту промисловості та енергозбереження Луганської обласної державної адміністрації Ігор Пшеничний на круглому столі сьогодні, передає Еспресо.TV

«Луганська ТЕС на сьогодні - це єдине джерело електроенергії в області. Для забезпечення енергопостачання регіону вони підвищують потужність, як можуть. Те, що робить підприємство сьогодні, - це подвиг, з моєї точки зору», - сказав він. 

Пшеничний зазначив, що область взаємодіє з компанією ДТЕК щодо вирішення наявних проблем забезпечення життєдіяльності населених пунктів. «Напрацювання були і в мирний час, і зараз ми активно співпрацюємо», - сказав він. 

Керівник Антикризового штабу ДТЕК Дмитро Сахарук повідомив, що Луганська область через бойові дії виявилася відрізаною від Єдиної енергосистеми України. Також пошкоджено лінії електропередачі, по яким можна було б отримувати електроенергію з Росії. Крім того, майже два місяці станція залишалася без вугілля через руйнування залізничного моста. Сахарук зазначив, що компанії вдалося налагодити альтернативний маршрут поставок вугілля зі своїх зарубіжних активів. 

Завдяки унікальним переключенням енергомереж вдалося заживити область на Луганську ТЕС і уникнути повного знеструмлення регіону. 

Топ-менеджер ДТЕК підкреслив, що станція може забезпечити електроенергією тільки третину області. Для відновлення нормального енергопостачання Луганщини необхідно відремонтувати високовольтні лінії електропередачі, що зв'язують регіон з енергосистемою країни. 

В Луганській області проживає 2,2 млн осіб. Луганська ТЕС входить до енергохолдингу ДТЕК Ріната Ахмєтова. У 2013 році станція виробила 5,3 млрд кВт год електроенергії.