Людей, які вивісили український прапор в центрі Москви, суд посадив під домашній арешт

Таганський суд Москви взяв під домашній арешт чотирьох обвинувачених в перефарбуванні зірки на шпилі висотки на Котельницькій набережній в центрі Москви

За рішенням суду, Олексій Широкожухов, Олександр Погребов, Євгенія Короткова і Анна Лепьошкіна залишаться під домашнім арештом до 19 жовтня, передає Еспресо.TV з посиланням на РИА-Новости.

Слідство просило заарештувати їх і доставило в суд під конвоєм. Після рішення суду обвинувачених звільнили. Суд наклав на них ряд обмежень, зокрема, заборонив використовувати телефон та інші засоби зв'язку за винятком виклику швидкої допомоги, поліції і т.д.

Фігуранти справи не визнають себе винними, стверджуючи, що подія - "нещасний збіг обставин". За словами обвинувачуваних, вони займаються парашутним спортом і стрибали з даху висотки, коли хтось розфарбував зірку на ній і вивісив український прапор. Адвокати просили обрати запобіжний захід, не пов'язаний з утриманням під вартою.

Один з обвинувачених Олександр Погребов вказав, що «ніколи не займався екстремістською діяльністю, є патріотом№. Він висловив надію, що правоохоронні органи розберуться в події і знайдуть справжніх винуватців.

Усім чотирьом пред'явлено звинувачення за статтями "вандалізм" і "хуліганство".

Олександр Погребов

Євгенія Короткова

Олексій Широкожухов

Анна Лепьошкіна

Нагадаємо, у середу вранці невідомі вивісили український прапор на шпилі сталінської висотки, на Котельцькій набережній в центрі Москви, також пофарбувати зірку на шпилі будівлі в синій колір. Таким чином, вона отримала забарвлення українського прапора. Імовівних винуватців затримали одразу.

Кримінальну справу спочатку було порушено за статтею "Вандалізм" (максимальне покарання - три роки ув'язнення). Потім вона перекваліфікована на статтю "Хуліганство", за якою фігурантам тепер може загрожувати до семи років позбавлення волі.