Майже 250 приватних будинків у Слов'янську не підлягають відбудові

З півтори тисячі приватних будинків Слов'янська 243 не підлягають відбудові

Про це на своїй сторінці у «Фейсбуці» повідомила уповноважений представник президента з мирного урегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко, передає Еспресо.TV.

«Найбільше від бойових дій сепаратистів постраждала Семенівка - село на околицях Слов'янська. Постраждали і деякі багатоповерхівки. Зараз влада повністю закінчила оцінку руйнацій і днями має визначитися з механізмом будування нових будинків. Тим часом місцеві жителі потихеньку починають самі ремонтувати приміщення, паркани, покоцані кулями і вибухами. Ремонтують там, де це можливо зробити. Просять, щоб їм допомогли будматеріалами - і тоді вони самі готові якнайшвидше відновлювати- відроджувати», - розповіла Геращенко.

«Думаю, частина проекту спонсорськоі допомоги і владна підтримка може включати і таку- будматеріалами жителям постраждалих будинків», - додала вона.

Нагадаємо, за словами губернатора Донеччині, після повного звільнення сходу України від терористів відбудовою інфраструктури регіону з-поміж інших займатиметься некомерційне підприємство Агентство з відновлення Донбасу. У найперших планах цієї організації – будівництво нового селища біля Слов'янська на місці майже повністю зруйнованого селища Семенівка.