Псковських десантників, що зникли з захопленої силами АТО БМД, розшукали у соцмережах

Десантників Псковської повітряно-десантної дивізії, бойову машину яких сили АТО захопили нещодавно під Лугугіним, розшукали у соцмережах

Результатами такого розслідування поділився на своїй сторінці у «Фейсбуці» журналіст Роман Бочкала, повідомляє Еспресо.TV.

«Знайшовся хлопець з паспорта. Точніше, сторінка батька цього бійця Псковської повітряно-десантної дивізії, який якимось "чудом" опинився біля Луганська. Судячи по стіні в Одноклассниках, папаня той ще українофоб і "антифашист". Напевно, пишався сином, який вирушив "визволяти" Україну від бандерівців .... Відшукали підписники моєї сторінки ще кількох російських військових, які засвітилися в документах із захопленого БМД-2.

Ілля Максимов. Сторінка "Вконтакте"

Микола Кригін. Сторінка "Вконтакте"

Леонід Супрун. Сторінка "Вконтакте"

Максим Бєлорусов. Сторінка "Вконтакте"

Журналіст розмістив посилання на сторінки солдат у соцмережах, відзначивши, що їх скоро можуть видалити.

«ФСБ не дрімає ... До того ж, в російській Держдумі вже розглядається законопроект, що забороняє солдатам строкової служби користуватися соціальними мережами. Закон не прийнятий, але негласно вже діє у військових частинах РФ, повідомляють мої джерела. Взагалі, ця історія наробила в Росії багато шуму. Зі мною зв'язалися багато московські журналісти з проханням допомогти в підготовці матеріалу. Адже Путін продовжує стверджувати, що російські війська не воюють в Україні. Ага, запитайте про це жителів Пскова. Там вже все місто на вухах», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 20 серпня у районі Лутугіного Луганської області українські військові захопили БМД з документами, що підтверджують його російське походження. Члени екіпажу бойової машини встигли втекти. 

Відзначимо, з того часу, як десантникам довелося покинути свій транспорт вони у соцмережах не з'являлися.