Російський Центробанк відмовився прибирати зі 100-рублевої купюри голого Аполона, бо в нього маленький

Центральний банк Росії відмовився міняти дизайн 100-рублевої купюри через зображення на ній оголеної фігури Аполлона, на чому наполягав депутат Держдуми від ЛДПР Роман Худяков

Про це пишуть в п'ятницю, 22 серпня, «Известия» з посиланням на лист першого заступника голови ЦБ Георгія Лунтковского, спрямоване парламентарію, передає Еспресо.TV

Представник Центробанку визнав, що зображення скульптури грецького бога на купюрі підпадає під дію закону «Про захист дітей від інформації, що завдає шкоди їх здоров'ю та розвитку». Разом з тим, на думку Лунтковского, картинка на купюрі занадто маленька, щоб можна було розрізнити анатомічні деталі.

Крім того, як зазначив Лунтковский, за дотриманням закону про захист дітей від шкідливої ​​інформації займається Роскомнадзор, який до цих пір не пред'являв претензій до 100-рублевої купюри.

Худяков, коментуючи лист заступника голови ЦБ, висловив здивування позицією фінансового регулятора.

«В даний час я розглядаю можливість звернутися в Роскомнадзор, щоб оскаржити таке рішення. Тим більше що тираж купюри значно вище, ніж тираж будь-якого ЗМІ », - заявив він.

У прес-службі Роскомнадзора, в свою чергу, утрималися від коментарів, пообіцявши розглянути звернення Худякова, якщо воно надійде.

Нагадаємо, у липні член фракції ЛДПР Роман Худяков надіслав лист голові Центробанку Ельвірі Набіулліній, в якому стверджувалося, що на 100-рублевої купюрі зображені «інтимні частини тіла фігури» Аполлона, тому він не відповідає вимогам закону номер 436-ФЗ «Про захист дітей від шкідливої ​​інформації ». У зв'язку з цим депутат зажадав змінити дизайн купюри або поставити на ній маркування «18 +».