Сербський прем'єр заявив, що вони не вводитимуть санкцій проти Росії

Сербія не запроваджуватиме санкцій проти Росії

Про це заявив прем’єр-міністр цієї країни Александар Вучич на прес-конференції у Белграді, передає Еспресо.TV з посиланням на Радіо Свобода.

При цьому Вучич зазначив, що Сербія також не планує субсидувати експортерів, які направляють свої товари у Москву.

Як відомо, на початку серпня Євросоюз, США, Канада, Японія і низка інших держав запровадили нові санкції щодо осіб, компаній, банків і деяких секторів російської економіки через дії Росії в Україні.

7 серпня Росія на рік обмежила імпорт продуктів зі США, Євросоюзу, Канади, Австралії та Норвегії у відповідь на санкції країн Заходу проти неї через події в Україні. Виробники продуктів харчування у Сербії сподівалися використати цю суперечку для збільшення експорту своїх товари до Росії.

Але, за словами Вучича, цього тижня він отримав від ЄС повідомлення із закликом утриматися від збільшення експорту до Росії, як вияв солідарності зі співдружністю.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, сербські найманці воюють на сході України в лавах терористів самопроголошених республік. У липні лідер "ДНР" Ігор Гіркін заявив, що до бойовиків приєдналося близько 200 так званих "добровольців" із Сербії. Однак офіційна Сербія заявляє, що "не бере участі ні в яких зіткненнях на території України".

Читайте також: Скільки найманців з Сербії воюють на Донбасі (ФОТО)