Словаччина не підтверджує участь своїх громадян у терористичних діях на Донбасі

У Міністерстві закордонних справ Словаччини не підтверджують участь своїх громадян у бойових діях в Україні на боці терористів

Про це повідомив директор з питань засобів масової інформації словацького МЗС Петер Суско, передає Еспресо.TV з посиланням на УНІАН.

Він зазначив, що словацька влада через своє посольство в Україні з 19 серпня намагається підтвердити поширену того дня інформацію про затримання громадянина Словаччини, котрий нібито воював на стороні проросійських сепаратистів, але підтвердження чи спростування такої інформації немає. "Ні, ще раз ні", - сказав він.

Прес-секретар також прокоментував публікацію одного зі словацьких видань, в якому було опубліковане інтерв'ю одного зі словаків, котрий нібито воює в Україні. 

Суско зазначив, що це видання "відоме з публікації фальшивих та цілком неправдивих матеріалів у минулому". Він додав, що міністерство не буде коментувати, що саме планує робити з громадянами, котрі можуть брати участь у бойових діях, поки не отримає доказів, що це дійсно має місце.

Нагадаємо, 19 серпня радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко повідомив про затримання першого громадянина Європейського Союзу, котрий воював на стороні проросійських бойовиків - Мирослава Рохача. За українськими даними, Рохач, котрий за походженням є сербом та громадянином Словаччини, працював мінометником та був затриманий українськими військовими в Іловайську.